• home
 • video
 • pas verschenen

  Red Lions verpulveren gastland Brazilië

  De Red Lions hadden geen kind aan Brazilië.

  0 / 0

  De Red Lions hadden geen kind aan Brazilië.

  De Red Lions hebben hun tweede wedstrijd met grote overmacht gewonnen tegen Brazilië. In aanwezigheid van Koning Filip en ex-IOC-baas Jacques Rogge werd het 0-12 voor onze hockeyers.

  Het was een verpletterende collectieve prestatie. Tekenend was dat de eerste tien doelpunten van tien verschillende spelers kwamen, met de tiende symbolisch van de stick van kapitein John-John Dohmen.

  De Lions wisten dat Brazilië geen bedreiging zou vormen, maar die eerste goal blijft toch altijd de moeilijkste. Briels en Van Aubel waren een paar keer in de buurt van de openingsgoal.

  Het was die laatste die medio eerste kwart de 0-1 van dichtbij binnen knalde. Wat volgde was een doelpuntenfestival. Bij de rust stond het 0-5 na goals van Van Doren, Cosyns, Denayer en Truyens.

  België duwde het gaspedaal na de rust nog dieper in en zocht naar de dubbele cijfers. Boccard maakte in het derde kwart de 0-6, Briels de 0-7 en Dockier de 0-8. In het vierde en laatste kwart scoorden Charlier en Dohmen nog vooraleer Dockier en Cosyns elk met hun tweede de 0-12 op het bord zetten.

  Met de rest van het toernooi in het achterhoofd bleven de Red Lions gedisciplineerd spelen, zonder zotte dribbels en met veel combinaties. Koning Filip zag op de goedgevulde tribune dat het goed was.

  Koning Filip neemt na de wedstrijd de tijd om de Red Lions te feliciteren:

  Braziliaan in tranen

  Het verdict was hard voor de Brazilianen: 0-12. De eerste wedstrijd verloor het gastland al met 7-0 van Spanje en voor Stephane Vehrle-Smith werd het even te veel. Hij is de enige speler bij Brazilië van een degelijk niveau en barstte in tranen uit. Red Lions-kapitein John-John Dohmen gaf Smith een troostende knuffel.

  Voor de Belgische hockeyers ogen de cijfers prima: 16 goals voor en eentje tegen, tegen de Britten. Dinsdag begint het echte werk tegen wereldkampioen Australië. Die verloren wel verrassend hun tweede wedstrijd tegen Spanje met 0-1.

  Bondscoach McLeod: "Leuk om zien dat we bleven spelen als groep"

  • Shane McLeod: “Het leukste om zien was dat we een collectieve prestatie hebben neergezet. Dan wordt het automatisch een aangenaam kijkstuk en ga je goals scoren en kansen krijgen. We kijken nu uit naar Australië. Zij zijn fysiek even sterk als wij, dus dat kan interessant worden.”
  • Loïck Luypaert: "We kunnen tegen Australië vrij en vrank de wedstrijd ingaan. We spelen twee topprestaties, gisteren en vandaag. Iedereen zit er goed in en we zien wel wat die wedstrijd brengt.”

  Stand in groep A na twee wedstrijden:

  1. België 6
  2. Spanje 6
  3. Australië 3
  4. Groot-Brittannië 1
  5. Nieuw-Zeeland 1
  6. Brazilië 0

  Bekijk hieronder de twaalf doelpunten van de Red Lions: