• home
 • video
 • pas verschenen

  Porte moet een kruis maken over olympische tijdrit en rest van seizoen

  Porte belandde tijdens de finale van de wegrit in het decor.

  Richie Porte zal woensdag niet aantreden in de olympische tijdrit. De BMC-renner was een van de slachtoffers van een zware valpartij tijdens de wegrit en moet nu geblesseerd verstek geven voor de tijdrit. De Australiër brak bij de val zijn schouderblad.

  Het was een akelig zicht tijdens de finale van de wegrit. In de afdaling gingen niet minder dan drie renners zwaar onderuit. Vincenzo Nibali brak zijn sleutelbeen, Sergio Henao zijn bekken en Richie Porte kreeg met een schouderbladbreuk ook een harde rekening gepresenteerd.

  De Australiër kwam in een razendsnelle afdaling in het decor terecht en liep op de koop toe nog verschillende kneuzingen op. De schade is dan ook navenant. Porte werd afgevoerd naar het Vitoria-ziekenhuis in Barra en werd daar aangeraden om zes tot acht weken niet te koersen. 

  De renner van BMC moet daardoor een kruis maken over de olympische tijdrit en mogelijk over de rest van zijn wielerseizoen. "De breuk moet vanzelf genezen, in die zin is het geruststellend dat een operatie niet nodig is", wist BMC-manager Jim Ochowicz.

  "Ritchie keert nu huiswaarts om te rusten en zal minimum tien dagen niet kunnen fietsen. Na een zestal weken zal hij opnieuw normaal kunnen trainen op de weg."

  Met het wereldkampioenschap in Qatar op 16 oktober heeft Porte nog acht weken om zich klaar te stomen voor het eind van het wegseizoen. Afwachten dus hoe snel de Australiër herstelt van zijn breuk.