• home
 • video
 • pas verschenen

  Olympisch record bij het trekken helpt Thaise gewichthefster aan goud

  Sukanya Srisurat trok 110 kilogram: een olympisch record.

  De Thaise dopingzondaar Sukanya Srisurat heeft goud behaald in het gewichtheffen in de klasse tot 58 kilogram. In het trekken liet ze met 110 kilogram een olympisch record optekenen, waarna ze de zege niet meer uit handen gaf bij het stoten.

  Thailand behaalt zijn olympische medailles traditiegetrouw in het gewichtheffen en dat is in Rio niet anders. Nadat Sopita Tanasan gisteren mocht juichen in de categorie tot 48 kilogram, was het vandaag de beurt aan haar landgenotes Srisurat (goud) en Sirikaew (zilver).

  Srisurat, die in het verleden al een dopingschorsing van twee jaar uitzat, legde de basis voor haar overwinning bij het trekken. Daar begon ze pas aan haar competitie toen al haar concurrentes al uitgeteld waren. 110 kilogram later was een olympisch record rijker.

  Bij het stoten had Srisurat vervolgens aan 130 kilogram genoeg om zich comfortabel naar het goud te hijsen. De Taiwanese Kuo probeerde met een alles-of-niets-poging van 139 kg nog de bakens te verzetten, maar dat was te hoog gegrepen. Ze moest de twee Thaise dames laten voorgaan in de stand.

  Gewichtheffen -58 kg
  1.Sukanya Srisurat (Tha)trekken: 110 kgstoten: 130 kg240 kg
  2.Pimsiri Sirikaew (Tha)trekken: 102 kgstoten: 130 kg232 kg
  3.Hsing-Chun Kuo (Tai)trekken: 102 kgstoten: 129 kg231 kg