• home
 • video
 • pas verschenen

  Muhammad is eerste Amerikaanse met hoofddoek op de Spelen

  Ibtihaj Muhammad wordt de eerste Amerikaanse atlete met een hoofddoek.

  Vandaag begint in Rio het schermtoernooi bij de vrouwen. Voor het eerst in de geschiedenis van de Spelen zal een Amerikaanse atlete met een hoofddoek te zien zijn. "Ik hoop de retoriek rond de moslimgemeenschap te veranderen", zegt Ibtihaj Muhammad.

  Deze middag beginnen de vrouwelijke schermers aan hun Olympische spelen. Op zich weinig opvallend, al zal de Amerikaanse Ibtihaj Muhammad toch in het oog springen. De sabelschermster wordt met haar eerste olympische deelname ook de eerste Amerikaanse atlete die een hoofddoek zal dragen tijdens een olympisch toernooi.

  De voorbije maanden liet Muhammad enkele mooie resultaten optekenen. Zo behaalde ze onder meer brons op de wereldbekers in Athene en Parijs. "Ik kijk er enorm naar uit om mijzelf, mijn gemeenschap en mijn land te verdedigen in Rio", aldus de huidige nummer 8 van de wereld.

  "Ik beschouw dit als een uitstekende kans om meer diversiteit in het Amerikaanse team te brengen. Met mijn aanwezigheid hoop ik dan ook om de retoriek rond de moslimgemeenschap te veranderen."

  Ibtihaj Muhammad tijdens de openingsceremonie