• home
 • video
 • pas verschenen

  Miss Butterfly fladdert naar olympisch goud met wereldrecord

  Sjöström is de eerste Zweedse die olympisch goud pakt in het zwemmen.

  0 / 0

  Sjöström is de eerste Zweedse die olympisch goud pakt in het zwemmen.

  Sarah Sjöström stond als topfavoriete aan de start van de 100 meter vlinderslag bij de vrouwen. De Zweedse stelde niet teleur en snelde naar het goud in een nieuw wereldrecord. Op haar derde Spelen pakt ze voor het eerst een olympische medaille.

  Sarah Sjöström is een fenomeen op de 100 meter vlinderslag. De Zweedse is drievoudig wereldkampioen in de discipline en op haar zeventiende verbeterde ze voor het eerst het wereldrecord.

  Op de Olympische Spelen behaalde Miss Butterfly echter nog nooit een medaille. Zo viel ze in Londen net naast het podium, maar haar derde poging bleek de goede te zijn.

  De eerste 50 meter kon alleen de Deense Ottesen Sjöström volgen, maar na het keerpunt zwom de Zweedse bijna een seconde weg van de tegenstand. Met een knaltijd van 55"48 verbeterde ze haar eigen wereldrecord met 16 honderdste seconde.

  Het zilver was voor het pas 16-jarige toptalent Penny Oleksiak. De Canadese liet een tijd van 56"46 optekenen. De Amerikaanse Dana Vollmer, de olympische kampioene van Londen, moest tevreden zijn met het brons.

   

  Het podium:
  1.Sarah Sjöström (Zwe)
  2.Penny Oleksiak (Can)
  3.Dana Vollmer (VSt)