• home
 • video
 • pas verschenen

  Kleiduifschutter Mottet strandt op de tiende plaats: "Ontgoocheld"

  Maxime Mottet kwam twee treffers te kort voor een halve finale.

  0 / 0

  Maxime Mottet kwam twee treffers te kort voor een halve finale.

  Maxime Mottet is er niet in geslaagd de halve finale van de trap te halen. Daarvoor moest hij bij de beste zes schutters eindigen, maar hij kwam twee treffers te kort. "Ik ben ontgoocheld over mijn prestatie", zegt Mottet.

  Onze hoop in het kleiduifschieten stond op de tweede kwalificatiedag voor een zware opdracht. Hij moest maar liefst drie schoten goedmaken op de zesde plek, wat hem een plek zou geven in de halve finales.

  In de twee schietrondes van dag twee behaalde hij telkens 24 op 25. Een beter resultaat dan zondag, maar net niet goed genoeg voor een plek bij de eerste zes. Met twee foutloze rondes zou hij op de vijfde plek zijn uitgekomen.

  De 25-jarige schutter was zeker niet kansloos voor een medaille, nadat hij vorig jaar nog verrassend brons gehaald had op het WK.

  Mottet was ontgoocheld: "Ik heb mijn eerste doel bereikt, de top 12, maar met 116 op 125 ben ik ontgoocheld over mijn prestatie. Mijn record is 122. Zoals elke deelnemer aan de Spelen ga je voor een medaille."

  Vooral zondag liet hij het liggen. In zjin eerste reeks schoot hij de eerste 20 duiven neer, maar daarna waren er nog twee missers. "Dat mag me niet overkomen. Dit kwam niet door nervositeit of vermoeidheid. Ik wist waar de kleiduif naartoe ging, maar ik anticipeerde als een beginneling en dat speelde me parten."

  Tweet