• home
 • video
 • pas verschenen

  Killer van Van Tichelt verovert olympisch goud

  Shohei Ono balt de vuist na de finale.

  De Japanse judoka Shohei Ono heeft het goud gepakt in de klasse tot 73 kg. Ono, die in de halve finales Dirk Van Tichelt klopte, versloeg in de finale de nummer 2 van de wereld.

  Shohei Ono, de wereldkampioen van 2013 en 2015, was in de halve finales al meer dan een maatje te groot gebleken voor Dirk Van Tichelt. De Japanner maakte ook in de finale een erg scherpe indruk en had duidelijk zijn zinnen gezet op niets minder dan het goud.

  Hij domineerde zijn kamp tegen Rustam Orujov, de regerende Europese kampioen en de nummer 2 van de wereld. Halfweg het gevecht gooide de Japanner Orujov op zijn rug tegen de tatami. Ippon en goud voor Ono, die er bijzonder koeltjes bij bleef. Pas bij het verlaten van de tatami kon er een glimlach af.

  Judo -73kg (mannen)
  Shohei Ono (Jap)goud
  Rustam Orujov (Aze)zilver
  Dirk Van Ticheltbrons
  Lasja Sjavdatuasjvili (Geo)brons