• home
 • video
 • pas verschenen

  Kersvers judokampioene Kelmendi hangt Franse dopingschorsing boven het hoofd

  Kelmendi miste afgelopen jaar een dopingcontrole in Frankrijk.

  Majlinda Kelmendi (28) komt in nauwe Franse papieren. De judoka won gisteren in de -52kg-categorie van het judo nog de eerste gouden medaille ooit voor haar land, maar komt nu in opspraak. De Kosovaarse miste een dopingcontrole in juni en dreigt nu geschorst te worden in Frankrijk.

  Kelmendi weigerde op een trainingstage in Frankrijk een dopingplas af te leggen op 16 juni. De Kosovaarse deed dit op aanraden van haar trainer, maar dreigt door deze drastische beslissing in nauwe schoentjes te komen.

  De Franse anti-dopingfederatie (AFLD) heeft nu een procedure opgestart om Kelmendi een Franse schorsing op te leggen wegens het weigeren van een dopingcontrole. In Frankrijk staat dit gelijk aan een positieve test, maar internationaal geldt dit niet.

  Indien ze veroordeeld wordt, zal Kelmendi voor een bepaalde duur niet meer mogen kampen in Frankrijk.