• home
 • video
 • pas verschenen

  Goffin: "Heel aangenaam om de koning aan mijn zijde te hebben"

  Goffin maakte korte metten met Sam Groth.

  0 / 0
  Onder het toeziend oog van koning Filip heeft David Goffin zijn eerste horde in het tennistoernooi vlot genomen. In de tweede ronde wacht de Israëliër Dudi Sela (ATP-65). "Mijn return was de sleutel tot de overwinning."

  De Australiër Sam Groth (ATP-168) hield Goffin maar tachtig minuten bezig. "Ik heb een goede, solide wedstrijd gespeeld. Het is nooit makkelijk om aan een toernooi als de Spelen te beginnen, dus ik ben blij dat de kop eraf is."

  "Bij mijn breakpunten heb ik sterk geretourneerd. Dat was de sleutel van deze wedstrijd", analyseerde Goffin. "Maar de tweede ronde tegen Sela wordt een moeilijke wedstrijd. Hij zit in een goede periode en ik zal geconcentreerd moeten tennissen om hem te verslaan."

  Goffin kon alvast op de steun van koning Filip rekenen, die de match ter plaatse bijwoonde. "Het is heel aangenaam om de koning aan mijn zijde te hebben. Na de match heb ik hem even gesproken. Hij feliciteerde me, maar moest snel vertrekken."

  Het olympisch dorp ligt op een busrit van amper tien minuten van de tennisvelden. Handig om de wedstrijden van de landgenoten te volgen. "Gisteren heb ik twee sets van de wedstrijd van Kirsten gevolgd. In Londen was dat gewoon onmogelijk."

  Voor Goffin is het zijn tweede deelname aan de Olympische Spelen. Hoe beleeft hij het tennistoernooi van Rio? "Er hangt een aparte sfeer en er komt een ander publiek naar de matchen kijken, maar ik voel me hier goed. Zowel op het terrein als in het dorp verloopt alles prima."