• home
 • video
 • pas verschenen

  Froome grapt: "Olympische grote ronde van 3 weken zou leuk zijn"

  Froome werd 12e in de wegrit.

  Chris Froome rijdt woensdag de olympische tijdrit. In afwachting laat hij op Twitter weten dat hij een grote ronde van 3 weken wel ziet zitten als olympische discipline. Maar de Tourwinnaar wil naar eigen zeggen ook rugby sevens wel eens proberen.

  Chris Froome werd zaterdag 12e in de olympische wegrit. Woensdag verschijnt hij aan de start van de tijdrit, maar in de tussentijd heeft de Brit wat tijd te doden. Dat zette hem blijkbaar aan het denken. "Als je een olympisch atleet kon zijn, welke sport zou je dan kiezen", vroeg hij zijn volgers op Twitter.

  Iemand kaatste de bal terug en wilde wel eens weten welke sport Froome zelf zou kiezen als hij geen wielrenner was. "Moeilijke keuze, maar ik zou voor rugby sevens gaan. Ik hou van die sport, al heb ik er niet de juiste lichaamsbouw voor", klonk het.

  Een andere volger vroeg zich af welke sport Froome graag op het programma van de Spelen zou zien. "Een olympische grote ronde van 3 weken zou leuk zijn", grapte de Brit.

  Froome was in een vrolijke bui: