• home
 • video
 • pas verschenen

  FC Porto verwelkomt Depoitre in indrukwekkend Drakenstadion

  Depoitre zal met rugnummer negen spelen bij Porto.

  FC Porto heeft Laurent Depoitre officieel voorgesteld. De spits verlaat AA Gent na twee seizoenen en tekent voor vier seizoenen in Portugal. Er is een opstapclausule van 40 miljoen euro opgenomen in zijn contract. AA Gent heeft het nieuws bevestigd.

  Het vertrek van Depoitre bij Gent is geen grote verrassing. Zijn contract liep na dit seizoen af en de krachtige spits had eerder al laten verstaan geen heil te zien in een nieuwe verbintenis. Manager Michel Louwagie zocht daarom naar een oplossing waarbij Gent nog iets kon verdienen aan de spits. 

  Hoeveel Porto betaald heeft om Depoitre aan te trekken is niet bekendgemaakt. Wel zeker is dat Depoitre een contract tekende voor vier seizoenen. Wie hem vroeger wil wegkopen kan dat door de opstapclausule van 40 miljoen euro op te hoesten.

  "FC Porto is een mythische club, met een grote geschiedenis en fantastische supporters", zegt Depoitre in een reactie op de website van de club. "Dit wordt een grote uitdaging voor mij. Het Estádio do Dragão is magnifiek en het zal geweldig zijn om er voor onze fans te mogen scoren. Ik ben vereerd hier te mogen zijn en zal tot het uiterste gaan voor de club."

  Depoitre moet bij Porto de concurrentie aangaan met de 24-jarige Kameroener Vincent Paté Aboubakar, vorig seizoen maker van 13 goals in 28 competitiematchen. 

  Gent zwaaide Depoitre al uit na de match tegen Genk

  Depoitre verlaat AA Gent met 90 wedstrijden en 31 doelpunten op zijn teller. Afgelopen zondag speelde hij zijn laatste wedstrijd. Tegen Genk liet Gent-trainer Hein Vanhaezebrouck hem wel gewoon 90 minuten spelen.

  Nochtans was de deal gisterenavond al bekend bij Vanhaezebrouck en de andere spelers. Onmiddellijk na de wedstrijd zwaaiden ze hem uit en nam Depoitre afscheid van de fans. (Bekijk de beelden)

  Na de match tegen Genk vloog Depoitre naar Portugal om de laatste details af te ronden.  "Gefeliciteerd Lauren Depoitre met je transfer naar Porto. We zullen je missen, maar nooit vergeten", schreef Gent op Twitter.