• home
 • video
 • pas verschenen

  Devenyns keert terug naar de stal van Patrick Lefevere

  Devenyns reed de afgelopen twee seizoenen bij IAM Cycling.

  Etixx-Quick Step heeft zich voor volgend jaar verzekerd van de diensten van Dries Devenyns. De 33-jarige Devenyns keert na drie seizoenen terug naar de ploeg van Patrick Lefevere. "We weten wat hij kan en wat hij de ploeg kan bijbrengen. Dat heeft hij de afgelopen maanden opnieuw bewezen", zei Lefevere.

  Devenyns reed zich dit seizoen in de kijker met eindoverwinningen in de Ronde van Wallonië en de Baloise Belgium Tour. Voldoende om Etixx - Quick Step te overtuigen van zijn meerwaarde voor volgend jaar. 

  "In de laatste jaren hebben we altijd contact gehouden met Dries", zegt Patrick Lefevere. "Hij wou zijn eigen pad bewandelen, maar het wederzijdse respect is altijd gebleven. We weten wat hij kan en wat hij de ploeg kan bijbrengen. Dat heeft hij de afgelopen maanden opnieuw bewezen."

  "Ik ben blij terug te keren naar het team dat ik goed ken en bewonder voor de goede organisatie", reageert Devenyns zelf. "Ik kan niet wachten om mijn nieuwe uitrusting aan te trekken en mijn inzet te tonen. Na twee jaar bij IAM Cycling is het tijd om terug naar huis te keren. Maar eerst zal ik mij nog volledig inzetten voor mijn huidige ploeg."

  Devenyns reed tussen 2009 en 2013 al vijf seizoenen in dienst van de ploeg van Lefevere.