• home
 • video
 • pas verschenen

  Dertiende reekshoofd Kohlschreiber geeft op voor tweede ronde tennistoernooi

  Kohlschreiber trekt meteen huiswaarts.

  Philipp Kohlschreiber (ATP-23) geeft er de brui aan in deze Olympische Spelen. De Duitser heeft last van een stressfractuur aan zijn rechtervoet en staakt zijn deelname in het enkel- en dubbeltoernooi. Kohlschreiber was het dertiende reekshoofd in het enkelspel bij de mannen.

  Kohlschreiber moest in de tweede ronde van het enkelspel aan de bak tegen de Slovaak Andrej Martin (ATP-121), maar geeft nu dus verstek met een voetblessure.

  Eerder gaf de 32-jarige Duitser ook al forfait voor de eerste ronde in het dubbelspel. Voor Duitsland is het al de tweede opgave in het mannentoernooi. Dustin Brown gaf zondag al op in zijn eerste match tegen de Braziliaan Thomaz Bellucci.

  Op die manier zijn er geen Duitsers meer aanwezig in Rio voor zowel het enkel- als het dubbeltoernooi bij de mannen.