• home
 • video
 • pas verschenen

  De Witte: "Alles is behoorlijk snel gegaan met Porto"

  Gent laat Depoitre gaan na twee seizoenen.

  AA Gent heeft afscheid genomen van Laurent Depoitre. Voorzitter Ivan De Witte reageert gelaten op het aangekondigde vertrek. "Het vertrek van Depoitre is zeker een aderlating, maar we denken dat we al een beetje voorbereid zijn op zijn vertrek."

  Na een landstitel en sterke Champions League-campagne had Depoitre zijn zinnen gezet op een transfer. De spits wilde zijn contract bij Gent niet verlengen en dus was een transfer de beste optie voor beide partijen. 

  "Ik denk dat Laurent onhoudbaar was geworden voor ons", zei De Witte op Sporza radio. "Rekening houdend met zijn leeftijd en het feit dat hij nog stappen wou zetten in zijn carrière, was dit het juiste moment. Als club willen we spelers ook niet blokkeren als het tot een win-winsituatie kan komen."

  "Alles is behoorlijk snel gegaan met Porto. De Portugezen hebben zich vorige week donderdag een eerste keer gemeld. Er was nog een andere club tot zondagavond heel concreet. Een naam ga ik niet noemen. De speler heeft maandag zelf beslist om voor Porto te kiezen."

  Gent zou volgens onofficiële bronnen zes miljoen euro ontvangen voor Depoitre, maar dat wil De Witte niet bevestigen. "Het is minder dan acht miljoen euro, maar het is een belangrijk bedrag."

  "Het vertrek van Depoitre is zeker een aderlating, maar we denken dat we al een beetje voorbereid zijn op zijn vertrek. We zullen met de trainer ook nog samenzitten om ons te beraden over versterkingen. Een deel van het geld zullen we sowieso investeren in de jeugdwerking."

  "Of deze transfer een impact heeft op de situatie van Sven Kums (die in verband wordt gebracht met een transfer naar Napoli) ? Ook met Sven hebben we afspraken gemaakt. We zullen ons daar aan houden, maar als hij wil blijven zijn we bereid een inspanning te doen."