• home
 • video
 • pas verschenen

  China klaagt over complotvlaggen in Rio

  Op de Spelen in Londen waren er geen vlaggenproblemen.

  Het Chinese consulaat in Rio heeft geklaagd over een fout op de Chinese vlaggen op de Spelen. De vier kleine sterretjes wijzen in de foute richting en dat zint de Chinezen niet.

  De Chinese vlag lijkt niet al te ingewikkeld, maar toch hebben de Chinezen een gevoelig foutje ontdekt. De grote ster op het rode vlak staat voor de communistische revolutie en de vier kleine sterren zouden in de richting van de grote ster moeten wijzen. En net daar liep het mis.

  Op Chinese sociale media werd al gewag gemaakt van een complot tegen China, toen ze merkten dat de vier kleine sterren gewoon naar boven gericht stonden. Het Chinese consulaat in Rio gaf al aan een officiële klacht te hebben ingediend, waarop de organisatie zich excuseerde en beloofde het euvel te herstellen. Klein detail: de vlaggen worden gefabriceerd in China.

  Zoek de vier verschillen

  Bekijk de schandelijke en gigantische misser die de organisatie maakte door de slider heen en weer te schuiven.