• home
 • video
 • pas verschenen

  Brazilië en Neymar kunnen opnieuw niet winnen: "Excuses aan de fans"

  De Brazilianen druipen ontgoocheld af.

  Brazilië en Neymar zijn er opnieuw niet in geslaagd om hun groepswedstrijd te winnen. Het gastland bleef steken op 0-0 tegen Irak.

  In de eerste groepswedstrijd tegen Zuid-Afrika (0-0) stelde Brazilië teleur en ook nu liep het niet van een leien dakje. De verwachtingen stonden nochtans hooggespannen voor de wedstrijd tegen Irak.

  In de openingsfase kreeg Gabriel Jesus twee goede kansen. Maar de topschutter van de Braziliaanse competitie, die volgend seizoen aan de slag gaat bij Manchester City, kreeg de bal niet voorbije de Iraakse doelman. Op het kwartier was er dan even opschudding voor het Braziliaanse doel. Mohannad Abdul-Raheem verlengde een verre inworp met het hoofd, maar het leer botste tegen de paal.

  Het wilde maar niet lukken voor Brazilië. Eerst probeerde Neymar een corner rechtstreeks binnen te draaien en vervolgens spatte het schot van Renato Augusto uiteen op de dwarsligger, 0-0 bij de rust.

  Ook in een povere tweede helft slaagde het gastland er niet in om te scoren. De frustratie nam toe bij de Brazilianen en ook Neymar deelde mee in de malaise. In de toegevoegde tijd kreeg Renato Augusto nog een uitstekende mogelijkheid, maar hij zette de bal hoog over een lege kooi.

  Bondscoach Rogerio Micale: "Onze excuses aan de fans en het Braziliaanse volk"

  De Braziliaanse bondscoach Rogerio Micale was na de wedstrijd enorm ontgoocheld in de prestatie van zijn team. "Vandaag hebben we opnieuw een zeer povere wedstrijd gespeeld. We bieden onze excuses aan aan de fans en de Braziliaanse bevolking. Ik heb het gevoel dat we hen gefrustreerd achterlieten."

  Aan de overzijde was de Iraakse bondscoach dan weer lyrisch. "Het is een historische dag voor ons land", aldus Abdulghani Alghazali. "Brazilië in eigen huis op een gelijkspel houden is een geweldige verwezenlijking voor het Iraakse voetbal."

  In de laatste groepswedstrijd zal Brazilië vol aan de bak moeten tegen Denemarken als het nog wil doorstoten naar de kwartfinales.