Ga naar de inhoud

Appelboom over 4x200m: "Niet lullen, gewoon zwemmen"

 ma 8 augustus 2016 19:55
Sidney Appelboom heeft een uitgesproken mening over de Belgische 4x200m-ploeg in het zwemmen. "Ze mogen een finaleplaats niet laten liggen."

Appelboom over 4x200m: "Niet lullen, gewoon zwemmen!"

De Belgische mannen hebben een realistische kans op een finaleplaats op de 4x200 meter vrije slag. Maar het programma strookt niet met de individuele ambities van Louis Croenen en Pieter Timmers.

"Ze moeten niet lullen en gewoon zwemmen", vindt Sidney Appelboom. "Een 200 meter links of rechts, dat maakt echt niet uit. We hebben bij de 4x100m kunnen zien wat zo'n finaleplaats teweegbrengt. Dat mag je niet laten liggen."

"4x100 meter was hoogtepunt tot nu toe"

Wat vindt Sidney Appelboom tot nu toe van de prestaties van de Belgische zwemmers. "Het hoogtepunt was zeker de 4x100 meter. 's Morgens hadden ze zich maar zeer nipt geplaatst voor de halve finales, maar met Vanluchene in het team ging het een stuk sneller."

"Die zesde plaats en het Belgisch record biedt veel hoop voor de 4x200 meter vrij, waarin we volgens mij nog beter zijn dan de 4x100 meter."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.