• home
 • video
 • pas verschenen

  Aagje Vanwalleghem: "Een teamfinale in 2020 lijkt me logisch"

  Vanwalleghem ziet een mooie toekomst voor het Belgische turnen.

  De Belgische turndames behaalden zondag een twaalfde plek in de allroundwedstrijd, maar daar houdt het niet op volgens ex-turnster Aagje Vanwalleghem: "De eerste stap naar een finale is gezet."

  Aagje Vanwalleghem was zondag een aandachtige toeschouwer van de allround teamwedstrijd bij de dames. Ze zag het Belgische vijftal de finale mislopen, maar houdt er toch een goed gevoel aan over.

  "De knappe prestatie van de meisjes is toch een teken dat het Belgische turnen aan het verbeteren en professionaliseren is. Gerrit Beltman is in 2001 begonnen aan een project en Yves Kieffer zet dat nu verder. Het niveau blijft in stijgende lijn gaan, dus dat belooft voor de Spelen van 2020."

  Vanwalleghem turnde in 2004 zelf op de Olympische Spelen en weet als geen ander dat elke fout cash betaald wordt. "Een twaalfde plek is een mooi resultaat, maar een finale zat er nooit echt in. De fout van Rune Hermans op de sprong gaf dan de doorslag."

  In Athene haalde de voormalige turnster de individuele allroundfinale, iets waar Nina Derwael haar nu nadoet. "Nina heeft ongelooflijk veel talent en een hele mooie uitstraling, dus ik ga ervan uit dat ze het in de finale heel goed zal doen."

  "Dennis Goossens kan aan de ringen een medaille halen"

  Ook bij de heren hebben we met Dennis Goossens een finalist en ook in hem heeft Vanwalleghem het volste vertrouwen. "Het niveau van Dennis aan de ringen is zo hoog, dat hij eventueel een kans maakt op een medaille. Daarvoor moeten er wel een aantal concurrenten steken laten vallen. Hij heeft in de kwalificatie niet zijn moeilijkste oefening geturnd en in de finale is altijd alles mogelijk."