• home
 • video
 • pas verschenen

  Zuid-Koreaanse boogschutters verpulveren tegenstand in landencompetitie

  Het Zuid-Koreaanse trio kan zijn geluk niet op.

  Zuid-Korea heeft meteen de toon gezet in het boogschieten. In de finale versloeg het mannenteam op overtuigende wijze de Verenigde Staten, die zich net als vier jaar geleden tevreden moeten stellen met het zilver.

  Zuid-Korea heeft een lange traditie in het boogschieten en ging zaterdag op zoek naar zijn twintigste olympische titel in de discipline. Op weg naar de finale zetten ze meteen de toon door Nederland en Australië simpel uit te schakelen.

  De Verenigde Staten ontdeden zich in de kwartfinales van Indonesië en schakelden China uit in de halve finales, maar tegen Kim Woo-jin, Ku Bonchan en Lee Seung-yun stonden de Amerikanen machteloos.

  In de Sambodroom en onder de brandende zon toonden de Zuid-Koreanen zich heer en meester. Tegen de solide Amerikanen gaven ze zelfs geen set prijs.

  De Zuid-Koreaanse hegemonie in het boogschieten is ronduit indrukwekkend. Sinds 1972 hebben ze 35 - waaronder 20 gouden - medailles binnengehaald. De VS volgen op de tweede plaats met 15 medailles en 7 overwinningen.

  Het podium:
  1.Zuid-Korea (Kim Woo-jin, Ku Bonchan, Lee Seung-yun)
  2.Verenigde Staten (Brady Ellison, Zach Garrett, Jake Kaminski)
  3.Australië (Alec Potts, Ryan Tyack, Taylor Worth