• home
 • video
 • pas verschenen

  Zhang schenkt China eerste goud in Rio op de 10m pistoolschieten

  Zhang haalde het voor een Russische en een Griekse.

  De Chinese Zhang Mengxue heeft het pistoolschieten vanaf 10m gewonnen. Ze haalde het met een olympisch record (199.4) voor de Russische Vitalina Batsarashkina (197.1) en de Griekse Anna Koraki (177.7). Het is de eerste gouden medaille voor China op deze Olympische Spelen.

  Zhang, pas zevende in de kwalificaties op ruime achterstand van Batsarashkina, is een verrassende winnares in Rio. Haar landgenote en nummer één van de wereld Guo Wenjun overleefde de kwalificaties niet, net als de olympische kampioene van 2004, Olena Kostevych.

  Uitslag pistoolschieten 10m bij de vrouwen:

  1. Zhang Mengxue (Chi) - 199.4 (OR)
  2. Vitalina Batsarashkina (Rus) - 197.1
  3. Anna Koraki (Gri) - 177.7