• home
 • video
 • pas verschenen

  Wat hebben de Olympische Spelen vandaag in petto?

  Er worden vandaag 14 gouden medailles uitgedeeld.

  Wat valt er allemaal te beleven op de tweede volledige competitiedag in Rio? Ontdekt het op deze pagina.

  Om verschillende redenen is het vandaag uitkijken naar het zwemmen, meer bepaald naar de 4x100m vrije slag bij de mannen. Niet alleen omdat de Belgen op een finaleplaats mikken, maar ook omdat de Amerikaan Michael Phelps samen met zijn ploegmaats zijn 19e olympisch goud hoopt te pakken.

  In het tennistoernooi komen de grote kleppers als Novak Djokovic en titelverdediger Andy Murray vandaag de baan op, net als David Goffin trouwens. Een dag na haar stunt tegen Venus Williams speelt Kirsten Flipkens vandaag ook in het dubbelspel, samen met Yanina Wickmayer.

  In totaal worden er vandaag 14 gouden medailles uitgereikt, onder meer in de wegrit bij de vrouwen. Daarin rijden drie Belgen mee. Ook veel Belgische vrouwen in de kwalificaties van de artistieke gymnastiek. Voorts zijn er nog Belgen in het paardrijden, gewichtheffen, judo en kleischieten.

  Gastland Brazilië komt een tweede keer in actie in het voetbaltoernooi bij de mannen. Neymar en co willen revanche na een flauwe start in hun eerste wedstrijd. De Braziliaanse hockeymannen spelen ook opnieuw en wel tegen onze Red Lions.

  Nog dit: het handbalteam van Qatar maakt vandaag haar olympisch debuut tegen Kroatië. Op zich niet zo bijzonder, maar wel als u weet dat de ploeg grotendeels bestaat uit genaturaliseerde spelers.