• home
 • video
 • pas verschenen

  Tweede roeidag valt in het water

  De roeiers wachten op kalmer water.

  Op dag twee van de roeicompetitie zijn alle regatta's afgelast door de hevige wind. De wedstrijden werden oorspronkelijk uitgesteld, maar het weer maakte roeien haast onmogelijk.

  Op dag één van de olympische roeicompetitie was onze landgenoot Hannes Obreno een van de laatste atleten die kon varen op relatief rustig water. Na zijn reeks stak de wind op en dat leidde onder meer tot het kapseizen van een Servische twee-zonder.

  Sommige roeiers klaagden toen al over de sterke wind, maar hun protest kreeg toen geen gehoor. De situatie is verergerd, waardoor de organisatie zich genoodzaakt zag de eerste wedstrijden van de dag met een uur, en later met twee uur, uit te stellen.

  Wanneer de omstandigheden uiteindelijk niet beterden, werd besloten meteen alle regatta's van de dag te schrappen. Hoe het schema voor de komende dagen eruitziet, is nog niet bekend.

  Of er de komende dagen ook effectief geroeid kan worden, is zeer de vraag. De weersvoorspellingen voor maandag en dinsdag, wanneer Obreno het water weer in moet, zien er ook niet ideaal uit. De wind lijkt tegen dan nog toe te nemen.

  De wind eiste al zijn slachtoffers