• home
 • video
 • pas verschenen

  Timmers bezorgt de 4x100m-ploeg een plaats in de finale

  Pieter Timmers en co zwommen 3'14"16.

  0 / 0

  Pieter Timmers en co zwommen 3'14"16.

  De Belgische estafetteploeg heeft zich geplaatst voor de finale van de 4x100m vrije slag. Pieter Timmers en co tikten aan na 3'14"16 en gaan als zevende naar de finale. Pieter Timmers had veel werk op het einde, maar klaarde de klus met een knappe 47"39.

  Dieter Dekoninck begon verrassend als eerste zwemmer en maakte geen goede beurt. Hij tikte aan na 49"91 en zadelde zijn drie collega's op met een groot probleem.

  Jasper Aerents deed het met een 48"77 iets beter, maar de Belgen bleven op de laatste plaats kamperen. Glenn Surgeloose, die zich pas kon plaatsen voor de halve finales van de 200m vrije slag, voegde daar een 48"09 aan toe.

  Pieter Timmers dook als slotzwemmer op een zevende plaats het zwembad in. Hij begon aan een inhaalrace om u tegen te zeggen en tikte als vijfde aan met een knappe 47"39.

  De Belgen werden uiteindelijk vijfde in hun reeks in een tijd van 3'14"16. Geen Belgisch record, maar wel goed voor een plaats in de finale.

  De Russen (3'12"04) waren het snelste in de reeksen, dan volgden de Verenigde Staten (3'12"38), nog zonder Michael Phelps, en Australië (3'12"65). De 3'14"16 van de Belgen is de op één na traagste tijd van de acht finalisten, enkel Japan (3'14"17) was een fractie trager.

  Timmers: "Het zou logisch zijn dat Vanluchene Dekoninck vervangt vanavond"

  • Dieter Dekoninck (1e zwemmer): "Ik heb heel slecht gezwommen. Voor zo'n prestatie kom ik niet naar hier. Ik breng de anderen daardoor in de problemen en ik zou het maar normaal vinden mocht ik er vanavond niet bij zijn in de finale. We moeten nog eens kijken waar het aan ligt, maar ik denk dat ik supporter zal zijn vanavond."
  • Jasper Aerents (2e): "Het is super dat we door zijn. Aflossing is met vier en soms laat iemand het afweten. Mijn snelle splittijd geeft me vertrouwen voor de finale van deze avond. het zal de kunst zijn om ontspannen te zwemmen."
  • Glenn Surgeloose (3e): "Het was een emotionele rollercoaster voor mij vandaag en een beproeving om mentaal klaar te zijn. Het is uiteindelijk gelukt en met mijn 48"09 deed ik het heel goed. In de finale moeten we genieten. Meedoen is belangrijker dan winnen."
  • Pieter Timmers (4e): "Ik wist dat alles open lag na de eerste reeks. We moesten voor elke centimeter vechten en dan kan het alle kanten uit. Het is close, maar dat is goed. Vanavond zou het logisch zijn dat Emmanuel Vanluchene zwemt in de plaats van Dieter Dekoninck."

  Straks is Vanluchene de vierde man: