• home
 • video
 • pas verschenen

  Thaise debutante pakt eerste goud in onthoofde gewichthefcompetitie

  De 21-jarige Tanasan totaliseerde 200 kilogram.

  Sopita Tanasan heeft Thailand een gouden medaille geschonken in het gewichtheffen in de klasse tot 48 kilogram. Daarmee is ze de vierde Thaise die daarin slaagt. In totaal trok en stootte ze 200 kilogram.

  De 21-jarige Tanasan won al bij al makkelijk voor de Indonesische Sri Wahyuni Agustiani (192 kilogram) en de Japanse Hiromi Miyake (188 kilogram). Door het afhaken van de Chinese topfavoriete Hou Zhihui met een knieblessure en het falen van de Vietnamese Thi Huyen Vuong bij het trekken lag de weg naar het goud open.

  De wedstrijd was sowieso al onthoofd door het weren van Kazachstan, Wit-Rusland en Rusland. Die beslissing van de Internationale Gewichtheffederatie kwam er na enkele positieve dopingtesten op stalen uit 2008 en 2012.

  Tanasan trok er zich niets van aan. Bij het trekken liet de Thaise 92 kilogram optekenen en daarna stootte ze 108 kilogram. Haar laatste poging op 110 kilogram mislukte, maar haar voorsprong op de tegenstand was onoverbrugbaar.

   

  Het podium:
  1.Sopita Tanasan (THA)
  2.Wahyuni Agustiani (IND)
  3.Hiromi Miyake (JAP)