Ga naar de inhoud

Paralympisch Comité weigert alle Russische deelnemers

 zo 7 augustus 2016 17:21
De Russische paralympiërs zullen er niet bij zijn in Rio.
Het Paralympisch Comité (IPC) heeft gedaan wat het Internationaal Olympisch Comité (IOC) niet heeft aangedurfd. Het weigert alle Russische atleten van deelname aan de Paralympische Spelen in Rio. Die staan op het programma van 7 tot 18 september.

De uitsluiting komt er op basis van het McLaren-rapport. Daarin werd gesteld dat Rusland ook zou gesjoemeld hebben met de dopingstalen van zijn paralympiërs.

In totaal zouden er 35 paralympische atleten genoemd zijn die met hulp van Russische controleurs hun positieve dopingstalen lieten verdwijnen. In die zin stelde het rapport dat het Russische Paralympisch Comité de antidopingcode van het IPC niet respecteert.

Op basis van de bevindingen van het rapport starrte het IPC eind juli een schorsingsprocedure voor alle Russische deelnemers. Die schorsing is nu aanvaard waardoor alle Russische paralympiërs uitgesloten zijn van deelname.

Rusland heeft nog 21 dagen de tijd om in beroep te gaan. De Paralympische Spelen starten in Rio op 7 september.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.