• home
 • video
 • pas verschenen

  Nibali en Porte zijn out voor olympische tijdrit met breuken

  Nibali was op weg naar een medaille.

  0 / 0
  De olympische wegrit heeft voor schade gezorgd in het wielerpeloton. Na valpartijen moeten Vincenzo Nibali en Richie Porte afzeggen voor de olympische tijdrit woensdag. Nibali brak zijn sleutelbeen, Porte zijn rechterschouderblad.

  Op de laatste klim van de dag schudde Vincenzo Nibali aan de boom in de kopgroep en enkel Sergio Henao en de Pool Rafal Majka waren in staat om "de Haai van Messina" te volgen. Maar in de afdaling liep het mis.

  Het aanvalstrio scheurde zo snel naar beneden dat de cameramotoren hun tempo niet konden volgen. Toen de camera's aankwamen, lagen Nibali en Henao al tegen de grond.

  Als bij wonder kon Majka zijn medevluchters ontwijken. "Ik weet nog altijd niet hoe ik overeind bleef, maar op de een of andere manier ben ik er door geraakt."

  Nibali, één van de topfavorieten, houdt een sleutelbeenbreuk over aan zijn val en moet bijgevolg verstek laten gaan voor de olympische tijdrit van woensdag. "Toen we Vincenzo op de grond vonden, was hij stil en had hij geen moraal", doet Italiaans bondscoach Cassani zijn verhaal.

  Naast Nibali zal ook Richie Porte de tijdrit aan zich laten voorbijgaan. De onfortuinlijke Australiër brak zijn rechterschouderblad bij een val eerder in de wedstrijd.

  Ook Sergio Henao is voor lange tijd buiten strijd. Volgens de dokter van het Colombiaanse olympische comité heeft de onfortuinlijke Sky-renner een bekkenbreuk en een trauma aan de borst opgelopen.