Ga naar de inhoud

Hosszu pakt goud en verpulvert het wereldrecord

 zo 7 augustus 2016 03:57
De oppermachtige Hosszu dook meer dan twee seconden onder het wereldrecord.
Katinka Hosszu uit Hongarije heeft goud gepakt op de 400 meter wisselslag. De 27-jarige Hongaarse verpulverde het wereldrecord van de Chinese Shiwen Ye met meer dan twee seconden. Maya Dirado uit de VS strandde op net geen vijf seconden op de tweede plaats.

In de reeksen was het al duidelijk dat er in Rio geen maat stond op Hosszu. Met 4'28"58  tikte ze amper 15 honderdste seconde boven het vier jaar oude wereldrecord van de Chinese Shiwen Ye aan.

Vanaf het begin van de wedstrijd begon ze uit te lopen op het schema van het wereldrecord van Ye. Op een bepaald moment had Hosszu meer dan vijf seconden voorsprong.

Even viel de Hongaarse nog terug, maar met 4'26"36 dook ze meer dan twee seconden onder het wereldrecord. Net geen vijf seconden later pakte Dirado uit de VS zilver, nog eens een dikke seconde later strandde Garcia uit Spanje op plaats drie.

Voor Hosszu is het pas haar eerste olympische medaille in vier deelnames. Ze was er voor het eerst bij in Athene 2004.

Uitslag 400m wisselslag:

1. Katinka Hosszu (Hon) - 4'26"36
2. Maya Dirado (VS) - 4'31"15
3. Mireia Garcia Belmonte (Spa) - 4'32"39

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.