• home
 • video
 • pas verschenen

  Grembergen wordt omgedoopt tot Gregbergen

  Het naambord is alvast aangepast.

  In Grembergen, de woonplaats van Greg Van Avermaet, werd er tot in de vroege uurtjes gevierd. "Hij heeft geschiedenis geschreven", klinkt het bij de supportersclub. Volgens de burgemeester van Dendermonde staat de renner nog een groot feest te wachten bij zijn terugkeer.

  In supporterscafé De Sloef volgden de fans van Van Avermaet de olympische wegrit op de voet. Nadien volgde een eerste feestje. "Tot heel laat in de nacht", vertelt uitbater Jurgen Heuvinck. "Het gebeurt niet alle dagen dat iemand olympisch kampioen wordt. Hij heeft geschiedenis geschreven."

  Van Avermaet mag zich alvast opmaken voor een warme ontvangst bij zijn thuiskomst. "Ik denk dat hij nog niet goed beseft wat hem zal overkomen", klinkt het bij Piet Buyse, de burgmeester van Dendermonde. "We zijn allemaal trots en iedereen zal meevieren."

  Voor de gelegenheid wordt deelgemeente Grembergen omgedoopt tot Gregbergen. De Groeneweg, de straat waar Van Avermaet woont, wordt dan weer de Goudenweg.