• home
 • video
 • pas verschenen

  Geen teamfinale voor de Belgische gymnastes, Derwael wel naar allroundfinale

  Gaëlle Mys op de balk.

  0 / 0

  Gaëlle Mys op de balk.

  De Belgische gymnastes hebben met een totaalscore van 167.838 een degelijke kwalificatiereeks geturnd, maar grijpen naast een ticket voor de teamfinale. Ook een toestelfinale zit er niet in. Nina Derwael mag wel de allroundfinale turnen.

  De vijf Belgische dames (Senna Deriks, Nina Derwael, Rune Hermans, Gaëlle Mys en Laura Waem) begonnen hun olympisch turntoernooi aan de brug met ongelijke leggers.

  Vooral Derwael (foto) maakte indruk. Met enkele mooie combinaties verzamelde ze 15.133 punten. Een score die haar in de buurt van een finaleplaats bracht, maar uiteindelijk werd ze 12e. Enkel de top acht krijgt een finaleticket.

  Na de brug volgde de evenwichtsbalk. Daarin turnden Derwael en Waem het beste. Beide dames haalden met 13.966 net geen 14 punten.

  Op de grondoefening pakte vooral ervaren rot Mys uit met enkele indrukwekkende combinaties. Haar moeilijkheidsgraad lag een pak lager dan die van Hermans (13.900), waardoor ze maar een 13.566 haalde.

  De laatste oefening van de dag was de minste voor onze landgenotes. Mys, Derwael en Deriks deden het behoorlijk met scores rond de 14 punten op de sprong, maar bij Hermans ging het een pak minder.

  Ze kwam ten val bij de landing en kreeg daardoor één punt aftrek. Met 13.133 werd het een oefening om snel te vergeten.

  De totaalscore van 167.838 punten volstaat uiteindelijk niet voor onze Belgische dames. België werd twaalfde, terwijl enkel de top acht naar de finale mag. Later op de avond kwam er toch nog goed nieuws, want Nina Derwael mag met haar 19e plaats naar de allroundfinale met 24 deelnemers.

  Derwael: "We kunnen er niets meer aan veranderen"

  • Nina Derwael: "Ik denk dat ik een goede prestatie heb neergezet. Ik ben blij en de coaches zijn dat ook. Er zijn nog heel veel goede gymnasten, maar ik hoop wel op die finale. Nu moeten we de resultaten van de andere landen afwachten. We kunnen er in ieder geval niets meer aan veranderen."
  • Gaëlle Mys: "Ik heb er echt van genoten om hier als ploeg te kunnen staan, ik heb me geamuseerd. Globaal gezien ben ik blij met mijn prestaties."
  • Laura Waem: "Ik ben blij met mijn oefeningen. Alles is goed verlopen en we konden niet beter doen. We hebben de moeilijkheidsgraad van onze oefeningen de laatste maanden verhoogd en kunnen onze resultaten dus niet vergelijken met de vorige WK's."

  De vijf Belgische dames:

  Nina Derwael maakte indruk aan de brug: