• home
 • video
 • pas verschenen

  Gaastra: "Met sterkste opstelling in de reeksen van de 4x100 meter vrij"

  0 / 0
  Dag één van het olympische zwemtoernooi zit erop. Zwemcoach Ronald Gaastra zag Kimberly Buys goed presteren, maar kijkt uit naar de 4x100 meter vrij. De tactiek voor de reeksen ligt al vast.

  De reeksen van de 4x100 meter vrij vinden zondag plaats. Welke Belgische zwemmers zullen er in het water duiken? "We hebben de tactiek besproken en de volgorde ligt vast. Startzwemmer is Dieter Dekoninck en daarna volgen Jasper Aerents, Glenn Surgeloose en ten slotte Pieter Timmers."

  "We hebben er voor gekozen om met onze sterkste opstelling in de reeksen te zwemmen, want we willen absoluut opnieuw in de finale staan", legt Gaastra uit. 

  Over de 4x200 meter vrije slag kon de zwemcoach weinig vertellen. "Omdat er niets nieuws is. Maandagavond valt de beslissing. We bekijken het van race tot race. Laat ons dus rustig de andere wedstrijden afwachten."

  Concreet geven de prestaties van Louis Croenen de doorslag. "Als Louis de finale van de 200 meter vlinder haalt, haakt hij af voor de 4x200 meter vrij en Pieter zwemt sowieso niet in de reeksen. Dus in dat geval zwemt er niemand, want dan raken we niet aan vier zwemmers", besluit Gaastra.