• home
 • video
 • pas verschenen

  Gaastra dropt Vanluchene in de Belgische finaleploeg van de 4x100m

  Gaastra verkiest Vanluchene in de finale boven Dekoninck.

  Ronald Gaastra heeft Dieter Dekoninck na zijn tegenvallende prestatie in de reeksen van de 4x100 meter vrije slag niet weerhouden voor de estafettefinale van vannacht. Emmanuel Vanluchene vervangt Dekoninck.

  Dekoninck was in de reeksen de startzwemmer van de Belgen, maar hij presteerde onder de verwachtingen. Na zijn race vertelde hij zelf aan Sporza dat het beter zou zijn dat hij in de finale aan de kant bleef staan, als supporter.

  Ronald Gaastra had die tip wellicht niet nodig om de knoop door te hakken en heeft Dekoninck aan de kant geschoven. In zijn plaats komt Emmanuel Vanluchene in het team.

  Gaastra heeft ook het een en ander veranderd aan de volgorde van de Belgische zwemmers. Zo zal Glenn Surgeloose nu niet als derde man maar als eerste in het water duiken, gevolgd door Jasper Aerents. Vanluchene zwemt als derde, Pieter Timmers is opnieuw de slotzwemmer.

  Tweet van Gaastra: