• home
 • video
 • pas verschenen

  Donckers (7e) zet sterke dressuuroefening neer, Vanspringel ontgoochelt

  Donckers is in Rio toe aan haar vijfde Olympische Spelen.

  0 / 0

  Donckers is in Rio toe aan haar vijfde Olympische Spelen.

  Amazone Karine Donckers (45) heeft met Fletcha van 't Verahof voor een sterke opener van het eventingtoernooi gezorgd. De donkerbruine ruin liet in de dressuur slechts 41,10 strafpunten noteren, goed voor een zevende plaats. Joris Vanspringel (53) en zijn merrie Lully des Ausnes ontgoochelden met 54,30 strafpunten. Zij bekleden de 52e plaats.

  In het olympisch eventingtoernooi krijgen de ruiters drie oefeningen voorgeschoteld: de dressuur, de cross-country en de jumping. Vandaag kwamen landgenoten Karin Donckers en Joris Vanspringel in actie op de dressuuroefening.

  Van Springel mocht vandaag als eerste van alle overgebleven deelnemers aan zijn oefening beginnen met zijn bruine merrie Lully des Aulnes. Echt overtuigen kon het tweetal niet. Met 54,30 strafpunten eindigt Vanspringel na de eerste oefening op een teleurstellende 52e plaats.

  In Peking werd Vanspringel nog 46e in het algemeen individueel klassement. Een verbetering van zijn persoonlijk olympisch record kan dus nog altijd, mits een sterke cross-country en jumping.

  Karin Donckers doet het wel uitstekend

  Karin Donckers mocht met Fletcha van 't Verahof als 51e van alle deelnemers vertrekken. Zij deden het stukken beter en maakten minder fouten dan Vanspringel en Lully des Aulnes. Met 41,10 strafpunten nestelt het duo zich met een zevende plaats in het spoor van de top drie.

  Donckers was met de nodige ambitie afgezakt naar Rio en vertelde enkele weken geleden nog dat een plaats in de top acht zeker tot de mogelijkheden behoorde. De amazone spendeerde in de wintermaanden met Fletcha van 't Verahof nog vele trainingsuren aan de dressuur en die lijken nu geloond te hebben.

  Donckers is in Rio toe aan haar vijfde Olympische Spelen. Volgens de amazone is Fletcha het beste paard waar ze ooit op reed. Haar beste prestatie was in 1992, waar ze een achtste plaats uit de brand sleepte op het eventingtoernooi in Barcelona.