• home
 • video
 • pas verschenen

  Dit heeft u gemist in de nacht van zaterdag op zondag

  NBA-sterren hebben geen moeite met China.

  0 / 0
  Sporza werkt tijdens de Olympische Spelen de klok rond. Ook wanneer u onder de wol ligt, boksen wij de verslagen in elkaar. Dit moet u onthouden van de voorbije nacht.

  Een dag in het spoor van Greg Van Avermaet

  Eerst nog even terug naar zaterdagavond. Greg Van Avermaet bezorgde ons land het delirium op de eerste dag van de Olympische Spelen. Sporza volgde hem voor, tijdens en na zijn race naar goud.

  Kevin Durant en co geven China een pak voor de broek

  De Verenigde Staten hebben hun start op het olympische basketbaltoernooi niet gemist. Slachtoffer met dienst was China dat met 62-119 verpulverd werd. De Amerikanen gaan in Rio op zoek naar een vierde olympische titel op rij.

  Verslag van een dagje zwemmen met vier finales

  Op dag 1 van het zwemmen stonden er meteen vier finales op het programma: 400 meter vrije slag (mannen), 400 meter wisselslag bij mannen en vrouwen en de 4 x 100 meter estafette bij de vrouwen.

  Kimberly Buys sneuvelt in de halve finales

  In de reeksen verpulverde Kimberly Buys haar eigen Belgisch record, een puike prestatie. In de halve finales ligt het tempo iets te hoog: "Ik wist dat het hier zou eindigen."

  Kirsten Flipkens stunt en klopt Venus Williams

  Kirsten Flipkens heeft voor een straffe stunt gezorgd tegen Venus Williams. Ze klopte de nummer zes van de wereld in de tiebreak van de derde set na meer dan drie uur tennis. "Ik heb kippenvel gehad van de eerste tot de laatste seconde", zegt Flipkens.

  Dennis Goossens zet een perfecte oefening neer en mag naar finale

  In het artistiek turnen was het uitkijken naar Dennis Goossens aan de ringen. Hij mikte op een finaleplaats en dat lukte. Hij is meteen ook de eerste Belg die mag deelnemen aan een olympische toestelfinale.

  Amerika klopt Frankrijk in het vrouwenvoetbal

  De Verenigde Staten, regerend wereldkampioen bij de vrouwen, namen het op tegen Frankrijk. Ze speelden geen mooi voetbal, maar wonnen wel van Frankrijk met 1-0. Daarmee zijn ze zeker van de volgende ronde.

  Schermfinales bij de vrouwen

  In het schermen bij de vrouwen zijn we al meteen toe aan de finales.

  Ook deze opvallende beelden moet u gezien hebben:

  Schoen kwijt of niet: Kevin Durant blijft voort spelen

  Stevige dunk van DeMar DeRozan tegen China

  Man steekt over op zebrapad vlak voor Van Avermaet en Fuglsang

  Omstandigheden op roeibaan zo zwaar dat twee Serviërs kapseizen

  Niet voor gevoelige kijkers: Franse turner breekt been

  In 40 seconden bent u helemaal mee: