• home
 • video
 • pas verschenen

  De Greef mept zich voorbij Darcis naar eerste trofee

  Voor De Greef (archief) is het zijn eerste Challenger-zege.

  Arthur De Greef (ATP-175) heeft de volledig Belgische finale op het Challenger-toernooi van Liberec gewonnen. Hij klopte Steve Darcis (ATP-134) in twee sets: 7-6 en 6-3.

  De twee Belgische mannen troffen elkaar pas voor het eerst. De Greef nam de beste start in de finale in Tsjechië en haalde de eerste twee spelletjes binnen. Daarna nam de meer ervaren Darcis het commando over tot 4-2. 

  De Greef knokte zich opnieuw in de set en won uiteindelijk de tiebreak. De winst in de eerste set gaf hem vleugels. Hij speelde bijzonder consistent in de tweede set en mocht zo na 1 uur en 35 minuten zijn armen in de lucht gooien.

  Voor De Greef (24) is het zijn eerste toernooizege op het Challenger-circuit.