• home
 • video
 • pas verschenen

  Australië sluit dag 1 af met wereldrecord op de estafette

  Lachende gezichten bij de Australiërs.

  Video player inladen ...
  0 / 0
  Australië heeft de eerste dag van de Olympische Spelen afgesloten met een wereldrecord op de 4x100 meter vrije slag voor vrouwen. De Australische zwemsters pakten goud in 3'30"65. Het zilver was voor de VS, het brons voor Canada.

  De 4x100 meter estafette was het slotstuk van een straffe eerste zwemdag op de Spelen. De Australische zwemsters zorgden voor een mooie apotheose met het derde wereldrecord al in Rio, na de Hongaarse Hosszu op de 400 meter vrij en Adam Peaty op de 100 meter schoolslag.

  Het 19-jarige zwemfenomeen Katie Ledecky kon met de VS geen eerste gouden medaille pakken in Rio en strandde op iets meer dan een seconde van de Australiërs.

  Canada werd nog een seconde later derde. Outsider Nederland, met Steenbergen, Heemskerk, Dekker en Kromowidjojo in het team, stelde teleur en eindigde vierde met een tijd die twee seconden boven het nationale record ligt.

  Uitslag 4x100 meter vrij (vrouwen):

  1. Australië - 3'30"65 (McKeon, Elmslie, B. Campbell, C. Campbell)
  2. Verenigde Staten - 3'31"89 (Manuel, Weitzeil, Vollmer, Ledecky)
  3. Canada - 3'32"89 (Mainville, Van Landeghem, Ruck, Oleksiak)