• home
 • video
 • pas verschenen

  Amazone Verwimp: "Ik ben zonder verwachtingen naar Rio gekomen"

  Voor Jorinde Verwimp zijn het haar eerste Olympische Spelen.

  0 / 0
  Jorinde Verwimp verdedigt op de Olympische Spelen in Rio de Belgische kleuren in de dressuur. Op haar 21e hoopt ze met haar paard Tiamo op een finaleplaats. "Een plaats bij de beste acht individuele ruiters is mijn ambitie. Dat is haalbaar, maar dan moet alles meezitten."

  In principe zou Fanny Verliefden voor Team Belgium aantreden in Brazilië maar een blessure van haar paard Annarico besliste er in juni anders over. Daardoor mocht Verwimp zich opmaken voor haar eerste Spelen.

  "Mijn paard is heel goed aangekomen in Rio de Janeiro. We kunnen met een fijn gevoel aan de competitie beginnen", blikt Verwimp bij Sporza vooruit op het olympisch dressuurtoernooi, dat op 10 augustus begint.

  "Fanny Verliefden was dit seizoen duidelijk de beste. Haar paard viel jammer genoeg geblesseerd uit, waardoor ik hier aanwezig ben. Ik ken Fanny heel goed en ik voel dat ze het mij echt gunt."

  "Ik heb met meervoudig olympisch kampioene Anky van Grunsven heel goed samengewerkt richting deze Spelen. Ik kijk er echt naar uit om te mogen beginnen. Ik ben zonder verwachtingen gekomen en ga vooral proberen te genieten van het toernooi."

  Hoe verloopt de wedstrijd eigenlijk? "Eerst rijden alle starters een Grand Prix. De zes beste teams en de de acht beste individuele amazones gaan dan door naar een tweede Grand Prix. Daarvan gaan uiteindelijk de beste 18 ruiters door naar de finale op muziek."

  "Een plaats bij de beste acht individuele ruiters is mijn ambitie. Dat is haalbaar, maar dan moet alles meezitten. Met Aken heb ik een goede generale repetitie gehad. Als ik die stijgende lijn kan aanhouden, zit het er zeker in."