• home
 • video
 • pas verschenen

  "Wat konden we meer wensen dan goud op de eerste dag?"

  Belgische delegatieleider Eddy De Smedt is een tevreden man.

  De Olympische Spelen zijn amper één dag ver en België heeft zijn eerste gouden medaille al beet. Belgische delegatieleider Eddy De Smedt kan tevreden terugblikken op de prestaties van de Belgen. "Ik besef het nog niet zo goed."

  "De gouden medaille van Greg Van Avermaet is fantastisch. Een olympische titel is buitengewoon, zelfs voor een profrenner. Ik besef het nog niet goed", jubelt de Belgische delegatieleider Eddy De Smedt. "Wat konden we meer wensen op deze eerste dag?

  Twintig jaar geleden begonnen de Spelen van Atlanta ook met een Belgisch succes. Toen zorgde Fred Deburghgraeve voor een gouden plak op de 100 meter schoolslag. België verzamelde die editie zes medailles, twee van elk metaal. 

  "Laat ons niet vergelijken", tempert De Smedt. "Het parcours van de wegrit was in theorie niet weggelegd voor de Belgen, maar we hadden schitterende renners die in vorm zijn. Wat een fantastisch moment, die sprint."

  "De dag was al goed gestart met de kwalificatie van Hannes Obreno voor de kwartfinales in het roeien en de hockeymannen die sterk speelden tegen Groot-Brittannië (4-1)", glundert De Smet. "De uitschakeling van Charline (Van Snick) was een domper, maar ze is gewoon op een betere tegenstander (de Braziliaanse Sarah Menezes) gebotst".