Wu bezorgt Brazilië eerste medaille, eerste goud ooit voor Vietnam

za 6 augustus 2016 21:58
Felipe Wu bezrogt Brazilië een eerste medaille.
Felipe Almeida Wu heeft Brazilië op de eerste dag van Spelen een eerste medaille bezorgd. Hij behaalde zilver op de tien meter met luchtpistool. De Vietnamees Xuan Vinh Hoang won goud, meteen de eerste gouden medaille voor Vietnam in de olympische geschiedenisboeken.

Net als België heeft dus ook gastland Brazilië een eerste medaille beet op de openingsdag van de Olympische Spelen. De 24-jarige Felipe Wu had  na een erg nipte wedstrijd 202,1 punten na 20 schoten, maar 0,4 punten minder dan winnaar Xuan Vinh Hoang.

Felipe Wu zit bij het Braziliaanse leger, maar dat geeft niet de garantie om goed te trainen voor zijn sport. Boosdoener is de economische crisis in het land. "Soms moet ik een jaar wachten op munitie. Ik hoop dat de sport nu populairder wordt in Brazilië."

Winnaar Xuan Vinh Hoang is de eerste Vietnamees ooit die een gouden medaille wint op de Spelen en dat op 41-jarige leeftijd. Hij is net als Wu militair in zijn land.

De Chinees Pang Wei behaalde op ruime afstand brons. De olympische kampioen van 2012 Jin Jong-oh uit Zuid-Korea herstelde nooit van een slechte start en werd vijfde.