• home
 • video
 • pas verschenen

  Van Acker: "Ik ben enkel bezig met mezelf"

  Evi Van Acker start maandag met vertrouwen in de Laser Radial.

  0 / 0
  Maandag start onze grote medaillehoop Evi Van Acker aan haar Olympische Spelen. De zeilster komt naar eigen zeggen met veel vertrouwen aan de start. Van Acker was vorig jaar tweede op een Test Event voor de Spelen in hetzelfde water en hoopt daar nu een mooi verlengstuk aan te breien.

  Nu Charline Van Snick zonder medaille terugkeert naar België, is alle hoop gevestigd op de schouders van Evi Van Acker. De Gentse zeilster start met vertrouwen. "Toch zijn er altijd dingen die je niet kan voorspellen. Het hangt er gewoon van af hoe je daar het best mee omgaat."

  Op een Test Event eindigde Van Acker vorig jaar tweede in het Braziliaanse water. "Of ik die prestatie hoog moet inschatten? Toch wel, ook al is het maar omdat ik bij elke zeildeelname in Brazilië al in de top drie ben geëindigd."

  "Bovendien hebben we hier al veel getraind en daar halen we sowieso ons voordeel uit. Blijkbaar gaan we een wisselvallige week tegemoet met veel regen. Maar ik heb het gevoel dat ik een goede voorbereiding achter de rug heb en dat ik er klaar voor ben."

  Over Van Snick: "Ik ben enkel bezig met mezelf"

  Van Acker heeft op haar persmoment ook kort gereageerd op de uitschakeling van judoka Charline Van Snick. "Heel jammer, zij is net als ik iemand die er heel hard voor werkt. Verder kan ik er eigenlijk weinig over zeggen. Ik focus hier uitsluitend op mezelf."