• home
 • video
 • pas verschenen

  Teleurgestelde Van Snick: "De yuko voor Menezes was heel genereus"

  Charline Van Snick was heel ontgoocheld achteraf.

  0 / 0
  Charline Van Snick was na haar vroege uitschakeling in het judotoernooi heel ontgoocheld. Ze ging vol voor goud in Rio, maar keert zonder eremetaal terug naar huis. "Ik viel uit de lucht bij de yuko voor Menezes."

  Van Snick, die brons pakte op de Spelen van 2012, verloor net als in Londen van de Braziliaanse thuisspeelster en topfavoriete Sarah Menezes. "Ik ben heel ontgoocheld", aldus een Van Snick in tranen.

  "Ik zat goed in de wedstrijd en deed er alles aan om terug te keren in het gevecht. Ik ben altijd geconcentreerd gebleven en heb tot het einde geprobeerd om iets terug te doen."

  "Ik voelde me goed en was goed gerecupereerd na mijn eerste wedstrijd. Nogmaals: de ontgoocheling is groot."

  Fabrice Flamand, de coach van Van Snick, was het niet eens met de scheidsrechter bij de yuko voor Menezes. "Die was inderdaad heel genereus. Ik viel helemaal uit de lucht. Maar die achterstand kon mij tijdens de wedstrijd niets schelen. Ik wilde alleen maar doorgaan met het gevecht. Het was aan mij om terug te komen."

  "Ik heb me goed kunnen afsluiten van het publiek en de heisa in het stadion. Ik weet niet of de scheidsrechter daar even goed in geslaagd is."