• home
 • video
 • pas verschenen

  Servische roeiers gaan kopje-onder

  De Serviërs zien hun medaillekansen in het water vallen.

  0 / 0
  Opvallend beeld in de reeksen van de twee-zonder. Een Servisch duo werd verrast door de hoge golven. Zo zagen de bronzen medailles van de laatste wereldkampioenschappen zichzelf en hun kansen in het water vallen.

  Na de reeksen van de skiff, waarin Hannes Obreno schitterde, stak de wind op en dat was ook onze landgenoot niet ontgaan. "Vijf minuten na mijn reeks stak de wind op en waren er redelijk veel golven. De mannen na mij hebben het veel lastiger gehad in veel lastiger water."

  De woorden van Obreno bleken profetisch. In de laatste reeks van de twee-zonder bij de mannen eisten de golven hun eerste slachtoffers. Milos Vasic en Nenad Bedik, nochtans goed voor brons op de laatste wereldkampioenschappen, roeiden in derde positie toen hun boot kapseisde. Beide mannen en hun medaille-ambities vielen zo in het water.