• home
 • video
 • pas verschenen

  Red Lions tanken vertrouwen tegen Groot-Brittannië

  De Lions wonnen met 4-1 van Groot-Brittannië.

  0 / 0

  De Lions wonnen met 4-1 van Groot-Brittannië.

  De Belgische hockeymannen (FIH 6) hebben hun eerste groepswedstrijd in Rio gemakkelijk gewonnen van Groot-Brittannië (FIH 4). De Red Lions haalden het met 4-1. Truyens, Cosyns, Gougnard en Charlier scoorden voor de Belgen.

  De wedstrijd begon met een heet standje voor het doel van de Belgen, maar scoren lukte de Britten niet. De Lions namen de wedstrijd daarna in handen en verzamelden een pak kansen.

  Dom balverlies bij de Britten leidde de 1-0 van de Lions in. Truyens profiteerde en verschalkte de Britse goalie in de korte hoek. Charlier kreeg in het eerste kwart nog een goede kans om de voorsprong te verdubbelen, maar het bleef bij 1-0 na 15 minuten spelen.

  In het tweede kwart boden de Britten wat meer weerwerk. Catlin kreeg veel te veel ruimte en deponeerde de gelijkmaker te gemakkelijk in doel: 1-1 aan de rust.

  Na de onderbreking namen de Belgen de wedstrijd opnieuw in handen. Die drang naar voren werd al snel beloond met een doelpunt op strafcorner. Bij afwezigheid van de geblesseerde Tom Boon deponeerde Cosyns de 2-1 in doel.

  De Lions waren nu helemaal gelanceerd en niet veel later maakte Gougnard er al 3-1 van. De Lions bleven domineren en Charlier tikte van dichtbij de 4-1 op het bord. Dat was meteen ook de eindstand.

  Een belangrijke zege voor de Lions, die het morgen in hun tweede groepswedstrijd opnemen tegen gastland Brazilië (FIH 30). Daarna volgen duels tegen Australië (FIH 1), Spanje (FIH 11) en Nieuw-Zeeland (FIH 8). De eerste vier van de poule plaatsen zich voor de kwartfinales.

  Briels: "Iedereen stapt met een goed gevoel van het veld"

  Thomas Briels was na de wedstrijd uiteraard heel tevreden. "We hebben lang op de eerste match moeten wachten. De voorbereiding duurde extreem lang. Iedereen was goed gefocust. We wisten dat het een moeilijke wedstrijd zou worden, maar we hebben heel sterk gespeeld."

  "Vooral in het derde kwart hebben we heel goed gespeeld en in het vierde kwart controleerden we de wedstrijd goed uit. Dat doen we ook beter dan in het verleden. We lieten tegenstanders soms opnieuw in de wedstrijd komen en nu hebben we echt doorgeduwd. Dat was mooi om zien."

  "De sfeer in de groep is heel goed. We hebben heel veel met de nieuwe coach gepraat en we weten gewoon dat we het als team moeten doen op dit toernooi. We moeten voor elkaar door het vuur gaan en dan pas kunnen we iets bereiken. Het was een leuke eerste wedstrijd en ik denk dat iedereen met een goed gevoel van het veld stapt."

  De doelpunten van de Red Lions:

  Uitslagen hockeyploeg
  don 18/8finaleBelgië-Argentinië2-4verslag
  din 16/8halve finalesBelgië-Nederland3-1verslag
  zon 14/8kwartfinalesBelgië-India3-1verslag
  vri 12/8groepsfaseBelgië-Nieuw-Zeeland1-3verslag
  don 11/8groepsfaseSpanje-België3-1verslag
  woe 10/8groepsfaseBelgië-Australië1-0verslag
  maa 8/8groepsfaseBrazilië-België0-12verslag
  zat 6/8groepsfaseBelgië-Groot-Brittannië4-1verslag