• home
 • video
 • pas verschenen

  Pareto zorgt voor eerste Argentijnse judogoud in de geschiedenis

  Pareto (rechts) heeft zonet Argentijnse judogeschiedenis geschreven.

  Paula Pareto heeft zich naar een eerste gouden medaille voor Argentinië geknokt. In de klasse tot 48 kilogram versloeg ze de Zuid-Koreaanse Jeong Bok-yeong in de finale. De Braziliaanse Menezes, die Charline Van Snick had uitgeschakeld, faalde.

  De finale in de klasse tot 48 kilogram was een clash tussen Pareto (IJF-3) en Jeong (IJF-9). De Argentijnse had de finale bereikt door in de halve finales de nummer 2 van de wereld, de Japanse Ami Kondo, uit te schakelen. Haar tegenstandster Jeong klopte de Cubaanse Alvarez op weg naar de finale.

  Daarin zorgde Pareto voor een Argentijns delirium door de Zuid-Koreaanse met waza-ari te kloppen. Voor het Zuid-Amerikaanse land is het de eerste gouden judomedaille in de geschiedenis.

  Zo houdt Pareto de Zuid-Amerikaanse eer hoog, nadat Sarah Menezes (IFJ-5) - die Charline Van Snick had uitgeschakeld - in de kwartfinales verrassend onderuit was gegaan tegen de Cubaanse Dayaris Alvarez (IJF-19). In de kampen om het brons zegevierden de Japanse Ami Kondo en de Kazakse Otgontsetseg Galabdrakh.

   

  Het podium:
  1.Paula Pareto (ARG)
  2.Jeong Bok-yeong (ZKO)
  3.Ami Kondo (JAP) en Otgontsetseg Galabdrakh (KAZ)