• home
 • video
 • pas verschenen

  Medaillehoop Van Snick strandt in de achtste finales

  Van Snick was niet opgewassen tegen de Braziliaanse thuisfavoriete.

  0 / 0

  Van Snick was niet opgewassen tegen de Braziliaanse thuisfavoriete.

  De Olympische Spelen van judoka Charline Van Snick (-48kg) zitten er snel op. In de tweede ronde verloor de bronzen medaillewinnares van 2012 van de Braziliaanse titelverdedigster Sarah Menezes. Die had aan één yuko genoeg om door te stoten naar de kwartfinales.

  Sarah Menezes is de huidige wereld- en olympische kampioene in de categorie tot 48 kilogram. De Braziliaanse hoop in het judotoernooi won ook in Londen al van onze landgenote, toen in de halve finales.

  In een kolkende judoarena nam Menezes meteen de bovenhand. Na anderhalve minuut werkte de Braziliaanse Van Snick een eerste keer tegen de grond. Goed voor een yuko.

  Van Snick, in de eerste ronde probleemloos voorbij de Roemeense Ungureanu met een wurging, probeerde meteen te reageren, maar kon Menezes nooit bedreigen.

  Die pakte nog uit met een tweede yuko, al werd die even later weggewuifd. Van Snick zette nog een slotoffensief in, maar kon Menezes niet meer bedreigen en ging er kansloos uit.

  Geen kwartfinales dus voor Van Snick, die het judotoernooi vroeger dan verwacht moet verlaten. Ze ging voor het allerhoogste, maar het zat haar niet mee met de loting.

  Menezes schenkt Brazilië geen eerste gouden plak

  Zuur voor Charline Van Snick: Sarah Menezes (IJF-5) sneuvelde in de kwartfinales tegen de Cubaanse Dayaris Alvarez (IJF-19). In een kamp zonder score, verloor de regerende olympische kampioene op bestraffing. Menezes, die Van Snick uitschakelde in de tweede ronde, kan door de herkansingen wel nog brons winnen.

  Coach Fabrice Flamand: "Niet zeker of de yuko terecht was"

  Van Snick moest in de achtste finales optornen tegen thuisjudoka Menezes en dat had volgens coach Fabrice Flamand een sterke invloed op de wedstrijd. "De supporters stonden als een blok achter Menezes en Charline was toch wat onder de indruk van die omstandigheden."

  "Het was een spannende kamp, waarin Menezes heel snel over de tatami bewoog. Charline van haar kant was misschien iets te traag aan de wedstrijd begonnen."

  "Ik ben er nog altijd niet zeker van of de yuko terecht gegeven was. Misschien oordeelde de scheidsrechter wel te snel, Charline lag toch vooral met haar buik op de mat."

  Bekijk enkele foto's:

  Uitslagen van Charline Van Snick
    Tegenstandster  
  1e rondezaterdag 6 augustusMonica Ungureanu (Roe) Winst met ippon 
  achtste finalezaterdag 6 augustusSarah Menezes (Bra)Verlies met yukoverslag