• home
 • video
 • pas verschenen

  Liverpool-trainer Klopp: "Het is zinvol dat Benteke vertrekt"

  Benteke lijkt na één seizoen bij Liverpool alweer op weg naar de uitgang.

  Liverpool-trainer Jürgen Klopp heeft zijn licht laten schijnen over de situatie van Christian Benteke bij de club. Volgens de Duitser is het "zinvol" dat de spits vertrekt. "Maar geïnteresseerde clubs moeten bereid zijn om de juiste prijs te betalen", voegde Klopp er nog aan toe.

  De situatie van Benteke bij Liverpool lijkt uitzichtloos. De aanvaller komt in de pikorde achter spitsen als Daniel Sturridge, Divock Origi en Danny Ings en volgens Klopp zal dat ook niet snel veranderen.

  "Zoals Benteke zelf al aangaf, is het misschien zinvol dat hij de club verlaat", zegt Klopp. "Hij is nog altijd een uitstekende spits, maar we hebben nog andere aanvallers en op dit moment lijkt het ons zinniger om hen op te stellen."

  "Clubs die een goede spits willen aantrekken, moeten natuurlijk wel bereid zijn om de juiste prijs te betalen. Anders zoeken we wel een andere oplossing. Sommige ploegen proberen te gokken, maar voor ons is dit een serieuze zaak."

  Benteke draagt sinds vorige zomer het truitje van Liverpool, dat hem voor ruim 46 miljoen euro overkocht van Aston Villa. Hij speelde mee in 29 competitieduels en daarin scoorde hij negen goals.

  Klopp op de persconferentie:

  Origi scoort tegen Barcelona

  Ondertussen bereidt Liverpool zich voor op het nieuwe seizoen. Divock Origi komt wel nog voor in de plannen van Klopp en de Rode Duivel deed vandaag opnieuw van zich spreken.

  De 21-jarige spits, die inviel bij de rust, scoorde de 3-0 in de voorbereidingswedstrijd tegen FC Barcelona (4-0 winst). Mignolet stond de hele wedstrijd tussen de palen bij Liverpool en Benteke kwam niet in actie. Bij Barcelona bleef Thomas Vermaelen de hele wedstrijd op de bank.

  Het doelpunt van Origi: