• home
 • video
 • pas verschenen

  Kiel Reijnen sprint het snelst in Ronde van Utah

  Reijnen wordt op het podium vergezeld door Geoghegan Hart en Howes.

  Na een tweede plaats gisteren, was het vandaag wel raak voor Kiel Reijnen (Trek-Segafredo). De 30-jarige Amerikaan sprintte in de straten van Bountiful naar de overwinning voor Tao Geoghegan Hart (Axeon Hagens Berman) en Alex Howes (Cannondale). De Australiër Lachlan Morton (Jelly Belly) blijft leider.

  Vijf renners begonnen met een voorsprong van twee minuten aan de op één na laatste beklimming van de dag. De Fransman Julien Bernard (Trek) versnelde op de top, maar kon die inspanning niet volhouden.

  Op de slotklim probeerden achtereenvolgens Eddie Dunbar, Janier Acevedo, Darwin Atapuma en Tao Geoghegan Hart weg te springen, maar het peloton liet niet begaan.

  Geoghegan Hart probeerde het in de slotfase nog eens, maar de 21-jarige Brit uit de opleidingsploeg van Axel Merckx werd opnieuw gegrepen door het peloton.

  Het kwam tot een massasprint en daarin toonde Reijnen - gisteren nog tweede - zijn snelle benen.

  Voor Reijnen is het de tweede etappezegge in de Ronde van Utah uit zijn carrière. Vorig jaar won hij de openingsrit met aankomst in Logan.

  De leiderstrui van de Australiër Lachlan Morton kwam vandaag niet in gevaar. Morgen staat de koninginnenrit op het programma met een aankomst bergop.

  Uitslag rit 5:

  1. Kiel Reijnen (VS) - 186 km in 4u22'38"
  2. Tao Geoghegan Hart (VS) - zelfde tijd
  3. Alex Howes (VS)
  4. Andrew Talansky (VS)
  5. Daniel Alexander Jaramillo (Col)
  7. Dylan Teuns

  Stand na rit 5

  1. Lachlan Morton (Aus) in 14u54'40"
  2. Andrew Talansky (VS) - 9"
  3. Adrien Costa (VS) - 34"
  4. Joey Rosskopf (VS) - 1'32"
  5. Darwin Atapuma (Col) - z.t.
  24. Dylan Teuns - 6'07"

  Tweets: