• home
 • video
 • pas verschenen

  Italië vervangt Rusland in ploegachtervolging

  De Italiaanse selectie vervangt Rusland in de ploegenachtervolging.

  Italië zal tijdens de ploegenachtervolging in Rio de plaats innemen van Rusland. De Russische selectie wordt definitief geweigerd naar aanleiding van het McLaren-rapport.

  Het McLaren-rapport zorgde enkele weken geleden voor een ware schokgolf doorheen de internationale sportwereld. In volle aanloop naar de Olympische Spelen in Rio toonde het Wereldantidopingagentschap (WADA) aan dat van 2001 tot 2015 een resem Russische topsporters zich met de hulp of het medeweten van Russische autoriteiten dopeerde.

  Na uitsluitingen in onder meer het atletiek, is nu ook het baanwielrennen aan de beurt. Kirill Svesjnikov, Dmitri Sokolov en Dmitry Strachov tekenden beroep aan bij het Internationaal Sporttribunaal (TAS), maar gisteren raakte bekend dat de atleten niet mogen deelnemen aan de ploegenachtervolging.

  Italië, vierde op het voorbije WK in Londen, zal de plaats van Rusland innemen. Filippo Ganna, Liam Bertazzo, Simone Consonni en Francesco Lamon zullen dit weekend de oversteek maken naar Brazilië. Daar zullen ze hun ploeggenoot Elia Viviani, die al in Rio is, vergezellen.