• home
 • video
 • pas verschenen

  Hope Solo staat 200e keer in doel: "Beste doelvrouw ter wereld"

  De Amerikaanse Hope Solo is de absolute nummer één.

  De Amerikaanse doelvrouw Hope Solo (35) trekt vanavond voor de 200e keer haar nationale keepersplunje aan. Ze is de eerste doelvrouw ter wereld die daarin slaagt.

  Het nationale vrouwenvoetbalteam van de Verenigde Staten behoort tot de absolute wereldtop. In Rio hoopt het voor de vierde opeenvolgende keer olympisch goud te behalen. Daarvoor rekent de VS onder meer op hun nationale sluitstuk Hope Solo. De doelvrouw van Seattle Reign stond de voorbije twee edities al onder de lat bij de Amerikaanse nationale ploeg en ook dit toernooi is ze de absolute nummer één.

  Vanavond trekt Solo voor de 200e keer haar nationale keepersplunje aan. De regerende wereldkampioen in het vrouwenvoetbal neemt het in de tweede groepswedstrijd op tegen Frankrijk. “In mijn ogen is ze de beste doelvrouw ter wereld”, zegt de Franse bondscoach Philippe Bergeroo. “Ze is altijd goed, zelfs wanneer het Amerikaanse team moeilijke momenten kent.”

  De Verenigde Staten kunnen er als eerste land in slagen om na het WK ook de daaropvolgende olympische titel binnen te rijven.
   

  De Amerikaanse doelvrouw Hope Solo