• home
 • video
 • pas verschenen

  FIFA geeft Suarez groen licht om voor Belgrano te spelen

  Suarez ondertekende begin juli al een contract bij Belgrano.

  CA Belgrano kan officieel een beroep doen op Matias Suarez. De aanvaller krijgt van de Wereldvoetbalbond FIFA de toelating om wedstrijden te spelen voor de club uit Argentinië. Daarmee komt een einde aan de soap rond de spits die bij Anderlecht begin juli eenzijdig zijn contract verbrak.

  Begin juli dook een foto op van Anderlecht-aanvaller Matias Suarez, die bij zijn ex-club Belgrano een contract tekende.

  De 28-jarige Argentijn leefde al langer in onenigheid met het Brusselse clubbestuur en de aanhoudende terreurdreiging maakte zijn vertrekplannen alleen maar concreter.

  Suarez had in het Astridpark nog een overeenkomst tot 2017, maar verbrak daar zeer tegen de zin van het Anderlecht-bestuur eenzijdig zijn contract. De recordkampioen eiste een schadevergoeding van vier miljoen euro en een schorsing van zes maanden voor Suarez, maar daar trok die zich niets van aan. Hij keerde zonder toestemming terug naar Argentinië en tekende een contract bij Belgrano.

  Belgrano, dat vorig jaar 9e eindigde in de Argentijnse eerste klasse, durfde Suarez aanvankelijk niet opstellen uit angst voor sancties van de FIFA. Vandaag aanvaardde de Wereldvoetbalbond de reden van Suarez voor zijn contractbreuk en verklaarde hem speelgerechtigd.

  Anderlecht bijt zo in het stof in de strijd om de populaire spits. De 16e finale in de Copa Argentina op 13 augustus wordt waarschijnlijk de eerste officiële wedstrijd van Suarez voor zijn nieuwe club. In totaal speelde de Argentijn 225 wedstrijden in een Anderlecht-shirt, waarin hij 63 keer de weg naar doel vond. In 2011 kreeg hij de Gouden Schoen voor de beste speler in de Belgische eerste klasse.

  Schittert Suarez al voor Belgrano in de bekermatch tegen Huracán?