• home
 • video
 • pas verschenen

  Buys met Belgisch record naar halve finales: "Spelen al geslaagd"

  Kimberly Buys duikt voor het eerst onder de 58 seconden.

  0 / 0

  Kimberly Buys duikt voor het eerst onder de 58 seconden.

  Kimberly Buys heeft indruk gemaakt op de 100 meter vlinderslag. Ze verbeterde haar Belgisch record in Rio (57"91), goed voor de dertiende plek in de reeksen. Ze mag zo ook in de halve finales in het water duiken. "Mijn Spelen zijn al geslaagd", reageerde ze.

  Kimberly Buys begon als complete outsider aan haar kwalificatiereeks op de 100 meter vlinderslag. Haar Belgisch record (58"36) was de op één na traagste besttijd van haar reeks. Enkel een verbetering van haar record kon haar hoop geven op een halve finale.

  Buys begon ook hoopgevend en werkte de eerste 50 meter af in 26"16. Ze hield haar uitstekende start vast en tikte als vijfde af na 57"91, een nieuw Belgisch record.

  Een reeks voor het einde had Buys haar ticket voor de halve finale beet. Uiteindelijk doken er nog vijf zwemsters onder haar tijd en trekt ze met de dertiende tijd (op 45 deelneemsters) naar de halve finales.

  Buys: "Mijn Spelen zijn al geslaagd"

  De 27-jarige Buys was in de wolken na haar reeks: "Ik had me twee doelen gesteld en ik heb ze bereikt: de halve finales op de 100m vlinder en een nationaal record. Vanavond zie ik wel wat het wordt, ik ga vooral genieten van het moment."

  "Misschien kan ik mijn record nog verbeteren, want mijn eerste 50 meter was niet zo vloeiend. Nadien vond ik mijn ritme."

  "Het nieuwe olympische bad is goed en lijk erg rap. Mijn Spelen zijn al geslaagd. De finale is te hoog gegrepen, ik wil me geen druk opleggen." Op de Spelen in Londen eindigde ze 19e.